Biografie


Welkom

Hallo!
In deze biografie kan je lezen hoe ik van jongs af aan al bezig ben met muziek, nummers schrijf, af en toe optredens geef, instrumenten bespeel, muzikale vrienden heb ontmoet en nog veel meer!
Enjoy!

Maaike Mae


Geboortejaar (1996)

23 maart 1996
Op 23 maart 1996 ben ik geboren in Hoevelaken als zusje van Thijs en Nienke. Muziek is er bij mij met de paplepel ingegoten, aangezien mijn opa, moeder en zus allemaal muziektalentjes zijn!


Vioolles en Pianoles (2002 - 2004)

september 2002 – oktober 2004
Als klein meisje begon ik met viool spelen. Na een paar jaar kwam ik er achter dat de viool niet het ideale instrument voor mij was, aangezien zingen en viool spelen nogal moeilijk samen gaan. Dus ruilde ik mijn vioollessen in voor pianolessen. Daar kon ik lekker meezingen! Mijn pianolerares kwam met het idee eens auditie te doen voor het Nationaal Kinderkoor.


Vocaal Talent Nederland - Nationaal Kinderkoor (2004 - 2008)

oktober 2004 – maart 2008
Ik heb een geweldige kans gekregen me aan te sluiten bij het Nationaal kinderkoor van Vocaal Talent Nederland. Een fantastische zangopleiding, waar ik ontzettend veel heb geleerd en heel veel klassieke zang ervaring heb opgedaan. Samen met kinderen uit heel Nederland traden we regelmatig op, met als hoogtepunten; deelname aan een uitvoering in Berlijn met het Berliner Phylharmoniker en deelname aan een uitvoering van de Mattheus Passion in het Concertgebouw in Amsterdam.
Website Nationaal Kinderkoor

 


Theaterschool De Springplank (2008 - 2011)

Theaterschool “september 2008 – juni 2011″
Klassieke muziek bleek niet de stijl te zijn waarin ik graag zong, en dus ging ik verder met musical. Toen ik nog jonger was, wilde ik altijd graag musicalster worden, dus nu moest ik maar eens actie ondernemen. Ik meldde me aan bij Theaterschool de Springplank. Onder leiding van Barbara van Lint en Marc Beelen heb ik op de Theaterschool hele goede lessen gehad, en kansen gekregen die ik nooit zal vergeten. Zo heb ik deel mogen uitmaken van verschillende musicals waaronder ‘Peter Pan’, ‘Atlantis’ en ‘Ja Zuster, Nee Zuster’. Na een paar jaar besloot ik echter dat ook musical niet helemaal mijn ding was. Zelf nummers schrijven en zingen blijkt mijn grote passie!
Website De Springplank


Talentenjacht 't Hooghe Landt (2010)

januari 2010
In klas 2 van de middelbare school durfde ik voor het eerst op ’t Hooghe Landt College te zingen. Op de basisschool had ik al vaak opgetreden, maar op ’t Hooghe Landt College was dat toch enger. Gelukkig stond ik er niet alleen voor. Samen met een hele goede vriend, Ruben Hoekstra, won ik de Talentenjacht op school. We zongen samen het nummer ‘To Make You Feel My Love’ en Ruben speelde gitaar. Perfecte combi!
Video Talentenjacht ‘t Hooghe Landt (2010)


Talentenjacht 't Hooghe Landt (2011)

januari 2011
Omdat Ruben en ik in 2010 de Talentenjacht hadden gewonnen, mochten we in 2011 optreden op de Talentenjacht als ‘de winnende’ van vorig jaar. We zongen het nummer ‘Ironic’, en het viel weer goed in de smaak, super leuk!
Video Talentenjacht ‘t Hooghe Landt (2011)


Muziekavond 't Hooghe Landt (2011)

maart 2011
Na al die talentenjachten konden Ruben en ik de muziekavond natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. We hebben het nummer ‘Grenade’ gezongen en ook deze avond was weer super!
Video Muziekavond ‘t Hooghe Landt (2011)


Bandje Raisin (2011)

.
oktober 2011
Na eens goed nagedacht te hebben over wat ik nou eigenlijk graag in de toekomst wil bereiken, was het voor mij helemaal duidelijk. Ik wil een bandje, waarmee ik nummers kan schrijven, mee op de radio kom en ooit de wereld mee rond ga touren! Het was natuurlijk al duidelijk dat ik Ruben Hoekstra (gitarist) dolgraag in het bandje zou willen. Al snel werd ook duidelijk dat Julian Jagtenberg (drummer) en Koen Meijer (bassist) graag mee wilden doen. De band ‘Raisin’ was ontstaan!


Opname 'Dear' met Peter Bosman (2012)

januari 2012
Ik ben nog steeds elke dag blij dat Peter Bosman mij in Januari 2012 via Youtube heeft gevraagd te gaan samenwerken. Peter Bosman is een enthousiaste muzikant (pianist) met een eigen studio (whoehoe!) Hij stelde voor om samen covers op te nemen in zijn studio en die op Youtube te zetten. Ik was natuurlijk helemaal voor! Onze eerste cover samen was ‘Dear’.
Video Opname ‘Dear’ in studio met Peter Bosman (2012)


Opname 'All this time' met Peter Bosman (2012)

.
januari 2012
Al snel daarna volgde de volgende cover ‘All This Time’!
Video Opname ‘All this time’ in studio met Peter Bosman (2012)


Talentenjacht 't Hooghe Landt (2012)

januari 2012
Dit jaar mochten Ruben en ik weer mee doen met de Talentenjacht. Niet als de winnende van vorig jaar, maar om te strijden voor de beker! We hadden zelf een medley van verschillende nummers in elkaar gezet en tot onze grote verbazing (ik moet eigenlijk tot ‘mijn’ grote verbazing zeggen), wonnen we weer!
Video Talentenjacht ‘t Hooghe Landt (2012)


Schrijven Pixidence (2012)

februari 2012
Het begon als een grapje, maar eindigde als een nummer waar Julian Jagtenberg en ik erg trots op zijn! Pixidence is het eerste nummer dat Julian en ik samen hebben geschreven en we zijn er allebei heel blij mee!
Video Pixidence (2012)


Samenwerking met Edwin Schimscheimer (2012)

.
maart 2012
Via een vriend ben ik in contact gekomen met Edwin Schimscheimer. We zijn samen nummers gaan schrijven, van luchtige zomerse nummers tot meer serieuze nummers. Edwin is een fantastische muzikant en ik kan heel veel van hem leren. De muzikale klik is er en het is heel leuk om met hem samen te werken!
Website Edwin Schimscheimer


Benefietsconcert Hoogland (2012)

maart 2012
Samen met Ruben Hoekstra en Julian Jagtenberg heb ik meegedaan aan het ‘benefietsconcert’ voor Stichting Alpe d’HuZes. Deze stichting fietst jaarlijks geld bijeen voor het Alpe d’HuZes onderzoeksfonds bij KWF Kankerbestrijding. Op die avond heb ik ook voor het eerst mijn zelfgeschreven nummer ‘This Goodbye’ gezongen voor een hele goede vriendin.
Video This Goodbye (2012)


Schrijven Breathe in voor Stichting Kindermisbruik (2012)

april 2012
Op ’t Hooghelandt College werd in april een grote inzamelactie gedaan voor de Stichting Stop Kindermisbruik. Hierbij hoorden allerlei activiteiten, maar ook een groot optreden in de sporthal, waar ook Jim Bakkum (ambassadeur van de stichting) aanwezig was! Speciaal voor deze gelegenheid hebben Julian en ik het nummer ‘Breathe In’ geschreven en opgevoerd. Het was een ontzettend geslaagde dag!
Website Stichting Stop Kindermisbruik
Audio Breathe In


Radio538 DemoDuel (2012)

april 2012
Julian Jagtenberg had voor de grap het nummer “Pixidence” als demo ingestuurd naar Radio538 DemoDuel. Het was even schrikken toen hij werd gebeld door Radio538 dat het nummer mee mocht doen in een week duel van twee nummers. Samen met vrienden mochten we naar de studio van Radio538 komen voor een korte live-versie van “Pixidence” waarna Barry Paf de winnaar bekend maakte: “En de winnaar van Radio538 DemoDuel van de week is “Julian en Maaike met het nummer Pixidence”. Niet te geloven we stonden in de finale. We mochten ook het hele nummer nog een keer live spelen op Radio538.
Video Pixidence (2012)


Talent Night Icoon theater Amersfoort (2012)

april 2012
Scholen in de Kunst organiseerde in april weer een Talent Night. Scholieren van verschillende Amersfoortse middelbare scholen werden uitgenodigd om tegen elkaar te strijden. Dans, zang, cabaret, rap, acrobatiek, alles was mogelijk! Ruben Hoekstra en ik mochten meedoen namens onze school. Ruben en ik hadden weer gekozen voor een zelfgemaakte medley. Na een avond vol leuke optredens, werd de winnaar van de beker bekend gemaakt. Wonder boven wonder hadden Ruben en ik het weer voor elkaar gekregen de beker in de wacht te slepen! Alweer een geweldige ervaring, waarin we veel muzikale leeftijdsgenoten hebben ontmoet. Een avond om nooit te vergeten!
Video Talent Night Icoon theater Amersfoort (2012)


Radio Nijkerk (2012)

mei 2012
In mei werden Julian en ik gevraagd om live Pixidence te komen spelen en zingen op de Nijkerkse Radio, met plezier natuurlijk!
Video Pixidence (2012)


Opname 'Mr. Know It All' met Peter Bosman (2012)

mei 2012
Ook Mr. Know It All hebben we in de studio opgenomen.
Video Opname ‘Mr. Know It All’ in studio met Peter Bosman (2012)


Finale Radio538 DemoDuel

juni 2012
Samen met elf andere demo’s stonden Julian en ik vrijdagavond 8 juni live on stage tijdens de grote finale in de P60 in Amstelveen. Een super leuke ervaring waarbij de jury, bestaande uit programmadirecteur van Radio 538 Florent Luyckx, artiestenmanager Edwin Jansen en 8Ball platenlabel directeur Tony v/d Berk Jr., alle demo’s beoordeelden en uiteindelijk de beste demo koos. En ja hoor… PIXIDENCE! Ongelofelijk! Alle lieve fans die mee waren, sprongen in het rond! Een platencontract en Airplay op Radio 538, wat wil een mens nog meer?!
Website Radio538 DemoDuel


Opname 'No Frontiers' met Nienke Adegeest en Peter Bosman (2012)

augustus 2012
Hartstikke leuk! Samen met mijn zus Nienke een cover ‘No Frontiers’ opgenomen! Peter, we komen graag terug om samen meer opnames te maken.
Video Opname ‘No Frontiers’ in studio met Peter Bosman (2012)


Opname 'Star' met Peter Bosman (2012)

oktober 2012
Een eigen nummer geschreven voor mijn lieve zus Nienke, met pianobegeleiding van Peter Bosman! Enjoy.
Video opname Star (2012)


Release 'Pixidence'(2013)

januari 2013
Samen met elf andere demo’s stonden wij (Julian & Mae) live on stage tijdens de grote finale van 538 Demoduel in de P60 in Amstelveen. De vakjury heeft ons zelfgeschreven single Pixidence uiteindelijk gekozen tot winnaar! Nieuwsgierig naar deze single?! Check it out, de single is vanaf nu verkrijgbaar via iTunes !
Single Pixidence (2013)


De Uitdaging in het theater De Lieve Vrouw (2013)

februari 2013
Op uitnodiging van Thijs Borsten (piano) en samen met Arno Nieuwenhuize (drums) en Xander Buvelot (bas) zing ik in het programma ‘De Uitdaging’ in het theater ‘De Lieve Vrouw’ het nummer ‘Zij’ van Miss Montreal en ‘I Just Want To Make Love To You’ van Etta James.
Video Zij (2013)
Video I Just Wat To Make Love To You (2013)


Theater aan de Brink (2013)

februari 2013
Samen met Edwin Schimscheimer (Componist, Arrangeur, Pianist, Singer/Songwriter) en zijn vaste begeleidingsband zing ik het nummer ‘Moonlove’ dat Edwin en ik hebben geschreven.
Video Moonlove (2013)


Release 'Broken'(2013)

januari 2013
Peter heeft het nummer ‘Broken’ geschreven en samen hebben we het opgenomen. Simon heeft er een prachtige muziekclip bij gemaakt. Geniet ervan!
Deze single is verkrijgbaar via iTunes!
Video Broken (2013)


Conservatorium Rotterdam (2013)

.
juli 2013
Yes! Ik ben aangenomen op het conservatorium Rotterdam bij de Pop-afdeling. Mijn studierichting is ‘Singer-Songwriter’. Edwin, nogmaals bedankt voor de begeleiding tijdens de audities.

De Uitdaging in het theater De Lieve Vrouw (2013)

september 2013
Op uitnodiging van Thijs Borsten (piano) en samen met Arno Nieuwenhuize (drums) en Xander Buvelot (bas) ga ik de uitdaging aan met Colin van de Weteringh en Danique Kos. Naast enkele eigen nummers zing ik een nummer uit de musical ‘De zevensprong’. Het mooie nummer ‘De vader van Geert-Jan’.
Video De vader van Geert-Jan (2013)