Nieuws

De Uitdaging – Theater ‘De Lieve Vrouw’

11-02-2013

Thijs Borsten verzorgde op 11 februari een aflevering van De Uitdaging. Samen met zijn vaste begeleiders Arno van Nieuwenhuize en Xander Buvelot nodigde hij zoals gebruikelijk uiteenlopende vocalisten uit voor de spannendste confrontaties. Samba-zangeres Lilian Viera en de kora speler Lamin Kuyathe mochten zich in zes rondes bewijzen.

Tijdens De Uitdaging krijgt aanstormend lokaal talent de kans om op het podium te laten zien wat hij of zij waard is. Deze keer was de beurt aan Maaike.

Julian & Mae brengen single ‘Pixidence’ uit

18-01-2013

Vandaag is de single ‘Pixidence’ van het duo Julian & Mae uitgebracht! Vorig jaar hebben Julian & Mae meegedaan aan het 538 Demoduel.

Samen met elf andere demo’s stonden Julian & Mae live on stage tijdens de grote finale in de P60 in Amstelveen. De vakjury heeft de zelfgeschreven single Pixidence uiteindelijk gekozen tot winnaar!

Nieuwsgierig naar deze single?! Check it out, de single is vanaf nu verkrijgbaar via iTunes !

Maaike en Julian treden op voor “Omtrek van Amersfoort”

25-08-2012

STOUTENBURG – Koetshuis Stoutenburg vormt een ideaal vertrekpunt om de natuur en de cultuurhistorie van landgoed Stoutenburg te ontdekken. De stichting “Omtrek van Amersfoort” organiseerde op 25 augustus een wandeling langs de grens van Amersfoort. De opkomst was groot en de deelnemers hebben genoten van de mooie wandeling.


Maaike en Julian mochten deze wandeling van een muzikaal randje voorzien op een van de tussenstops het Koetshuis Stoutenburg.

 

Maaike Adegeest wint DemoDuel Radio 538

11-06-2012

HOEVELAKEN/AMSTELVEEN – Maaike Adegeest (16), inwoonster van Hoevelaken, stond afgelopen vrijdag in Amstelveen in de finale van het DemoDuel dat werd georganiseerd door Radio 538. Met twaalf andere ‘kandidatenteams’ waren Maaike en gitarist Julian Jagtenberg als laatste aan de beurt. Zij achtten zelf de kans klein om het platencontract van 8ball in de wacht te slepen. Maar de jury was unaniem over de kwaliteiten van het talentvolle duo.

Het zelfgeschreven nummer ‘Pixidence’ was ook al op meerdere radiostations te beluisteren, maar zal nu vooral op Radio 538 vaak worden gedraaid. Maaike Adegeest: ,,We hadden dit resultaat totaal niet verwacht, gezien de nummers van de andere finalisten. Overdag was ik wel zenuwachtig, maar toen we er eenmaal stonden was het weg. Het was ontzettend leuk, Julian en ik werden door onze vijftien vrienden die we hadden meegenomen heel erg gesteund. Toen we het podium afkwamen juichten zij voor ons en zij waren trots op onze overwinning. Bij ons thuis hebben wij nog een poosje nagefeest en de meesten bleven nog logeren ook.” Ongetwijfeld zal de jonge popzangeres met deze overwinning hoge ogen gooien als zij zich volgend jaar aanmeldt bij de Rock Academie in Tilburg. Dan gaat haar grootste wens in vervulling: ,,Mijn brood verdienen met muziek maken.”

Maaike Adegeest wordt in haar muziekcarrière gesteund door Edwin Schimscheimer en ook Peter Bosman heeft veel voor haar betekend. Samen hebben zij al meerdere Youtube filmpjes gemaakt van covers van bestaande nummers. Deze zijn te zien op haar Youtube account: www.youtube.com/maaikeadegeest

Demo Duel winnaar: Julian & Maaike

08-06-2012

Julian & Maaike mogen zich de winnaars noemen van de elfde editie van de 538 Demo Duel finale! Ze zijn nog maar 16, maar met hun demo Pixidence scoren ze een platencontract én airplay op Radio 538.

Samen met elf andere demo’s stonden Julian & Maaike vrijdagavond 8 juni live on stage tijdens de grote finale in de P60 in Amstelveen. De jury, bestaande uit programmadirecteur van Radio 538 Florent Luyckx, artiestenmanager Edwin Jansen en 8Ball platenlabel baas Tony v/d Berk Jr., vond Pixidence uiteindelijk de beste demo.

Alle foto’s van de finale check je HIER!

http://www.538demoduel.nl/winnaars/julian-maaike/

Maaike op weg naar het Nederlandse country-pop podium?

06-06-2012

HOEVELAKEN – In Grand Café De Haen werd afgelopen zaterdag een sprankelend muziekevenement georganiseerd door gitaarschool Cor Bruinsma met medewerking van componist/muzikant Edwin Schimscheimer. Naast leerlingen traden gastmuzikanten op en één van hen is de talentvolle zangeres Maaike Adegeest (16). Deze Havo-leerlinge werkt sinds kort samen met Edwin Schimscheimer. Ook zong zij tijdens het Demo Duel van Radio 538 een zelfgeschreven nummer. Dat sloeg zó goed aan, dat zij op 8 juni in Amstelveen in de landelijke finale staat. Dat zij muzikale aanleg heeft, blijkt wel uit het feit dat zij al jong vioollessen volgde en zichzelf later gitaar leerde spelen.

Op oude homevideo’s is te zien dat Maaike Adegeest al tijdens haar kleutertijd graag zong. Maar het echte werk begon rond haar achtste bij het Nationaal Kinderkoor, afdeling Utrecht, waar zij een kleine vier jaar met veel plezier lid was. Eens per zes weken kwamen alle afdelingen bij elkaar in het grote landelijke koor. Een hoogtepunt was het optreden, onder begeleiding van het Berlijns Symfonisch Orkest, toen zij tien jaar was. ,,Ik vond dat erg leuk en het was een heel grote ervaring. Mijn ouders waren daar ook. Klassiek is echter niet mijn genre en ik ben in Amersfoort op de musicalschool – Theaterschool De Springplank – gegaan waar ik zangles kreeg van Barbara van Lint. Daar ben ik drie jaar geweest en kwam er achter dat ook musical niet echt mijn genre was. Ik wilde meer de Country/Pop/Rock kant op. Na mijn examen volgend jaar wil ik graag naar de Rock Academie in Tilburg. Hopelijk kom ik door alle audities heen en kan ik mijn droom waar maken, mijn brood verdienen met muziek maken!”.

Maaike heeft geluk dat de beroemde componist en muzikant Edwin Schimscheimer in haar dorp woont. Hij speelde in het verleden in de band van René Froger en schreef songs voor Willeke Alberti en Herman Brood. Via via kwam Maaike in contact met Schimscheimer en werkt nu met hem samen. Edwin en ik zijn druk bezig met nummers schrijven. De samenwerking verloopt goed, het is erg gezellig en er wordt hard gewerkt. Het plan is om binnenkort onze nummers op te nemen met professionele muzikanten. Zo hoop ik dat de song bekend wordt bij een groter publiek. Maar Maaike werd niet alleen geholpen door Edwin, ook Peter Bosman heeft al veel voor haar betekend. Samen hebben zij al meerdere Youtube filmpjes gemaakt van covers van bestaande nummers. (Youtube account: www.com/maaikeadegeest)

,,Met een goede vriend Ruben Hoekstra heb ik meerdere keren met succes meegedaan aan talentenjachten. Via hem heb ik Julian Jagtenberg leren kennen en met hem heb ik een nummer geschreven en die ingezonden naar 538 DemoDuel. Ons nummer werd uitgekozen als een van de twee weekwinnaars. We mochten live in de studio komen optreden. De luisteraars konden de hele week stemmen op hun favoriet. Met zeventig procent van de stemmen zijn Julian en ik doorgegaan naar de grote finale die 8 juni zal plaatsvinden in Amstelveen. Ik heb er ontzettend veel zin in. Het zelfgeschreven nummer ‘Pixidence’ is al op meerdere radiostations gedraaid.”
http://www.destadnijkerk.nl/lokaal/maaike_op_weg_naar_het_nederlandse_countrypop_podium_27784934.html

Out of the Box 2012

Het festival zit er helaas al weer op!

04-03-2012

Het was een week vol talent en creativiteit. De Talent Night was een groot succes. De jury had het moeilijk, maar uiteindelijk hebben zij de terechte winnaars bekend gemaakt: Maaike Adegeest en Ruben Hoekstra. Bekijk de filmpjes!

Festival Out of the Box 20 t/m 26 april 2012
In het voorjaar organiseert Scholen in de Kunst weer een nieuwe editie van festival Out of the Box. Hét festival voor en door jongeren uit Amersfoort en omgeving. Net als vorig jaar zullen er tijdens het festival verschillende kunstdisciplines aan bod komen. Het wordt een week vol dans, muziek, theater en beeldende kunst.

Een jongeren festival kan natuurlijk niet zonder de middelbare scholen van Amersfoort. Daarom zullen er speciale activiteiten voor scholen zijn zoals workshops en een Talent Night.
Tijdens de Talent Night kunnen de grootste talenten van de Amersfoortse scholen hun talen laten zien en het opnemen tegen andere scholen. Naast de activiteiten voor scholen zullen ook de cursisten van Scholen in de Kunst presenteren op diverse podia: ICOONtheater, Kunsthal KAdE, poppodium De Kelder en Theater De Lieve Vrouw.

Jongeren krijgen de kans om te presenteren op een professioneel podium en maken kennis met kunst en cultuur.

http://www.festivaloutofthebox.nl/